Club Member? הטבות ממתינות לך. להרשמה/התחברות

עגלת קניות

סגור

בלוג קוסמטיקה ורוקחות טבעית

היתרונות הבריאותיים של שמן זית - קוסמטיקה טבעית - לבנדר קוסמטיקה טבעית

היתרונות הבריאותיים של שמן זית – קוסמטיקה טבעית

שמן זית הוא שמן המופק מזיתים. שמן זה נחשב לאחד מהשמנים הבריאים בעולם, ומאז ומעולם לאחד מהחשובים שבשמנים הצמחיים. שמן הזית מופיע בדרגות איכות שונות, כאשר האיכות הגבוהה ביותר הוא שמן זית כתית מעולה בכבישה קרה

בדרך זו מפיקים את השמן בטמפרטורה שלא עולה על 35 מעלות צלסיוס. בכבישה חמה מפיקים יותר שמן מהזיתים אבל החימום פוגע בשמן ופוגם באיכויותיו. זהו ההבדל גם בין סבונים בשיטה הקרה או השיטה החמה.

https://www.lavender.co.il/wp-content/uploads/2019/05/11-149.jpg

שימושיו של שמן הזית והיתרונות הבריאותיים של שמן זית

מימי קדם שימש שמן הזית כמוצר מזון בסיסי במטבח הים תיכוני, ואף במוצרי קוסמטיקה  להטבה עם העור והשיער. ביוון העתיקה שימש שמן הזית  לרחצה  וכן לטיפול בפצעים וחבלות, לרבות שימושים נוספים ע”י הרומאים והמצרים. קיום מרקחות שמן זית לשימוש חיצוני התגלו כיעילות לטיפול בעור יבש, חזיזית ורודה (רוזציאה), פסוריאזיס, אטופיק דרמטיטיס (אסטמה של העור), תפרחת מגע ( בעיקר באזור החיתול), אקזמה ( כולל מקרים חריפים בידיים וברגליים), סבוראה וכן חתכים , כוויות, שפשופים וחבלות שונות בעור.

אז מה יש בשמן זית שכל כך מיטיב עם העור והשיער שלנו?

מספר מחקרים הראו כי התרכובות הפולי-פנוליות בשמן הזית מגנות מפני דלקות. מעריכים כי  צריכה של כמויות גדולות של שמן זית כתית מעולה, העשיר בנוגדי חמצון (אנטיאוקסידנטים) מהפוליפנולים ותרכובות אחרות, מגנה בפני נזקי חימצון והשפעותיו השונות כגון הזדקנות וסרטן (בעיקר של העור). עוד נמצא כי צריכה של שמן זית בכמות נכבדת לצד ירקות וקטניות מגנה בפני נזקי קרינת השמש. ניסוי אשר נערך בעכברי מעבדה  שנחשפו לקרינת UVB ועורם נמרח בשמן זית כתית מעולה אך לא בשמן רגיל, הראה כי שמן זית הפחית את כמות הגידולים  ועיכב את התפתחות סרטן העור. מסיבה זו מספר רב של סבונים, שפתונים, שמפואים ותכשירי לחות מכילים כיום שמן זית. ישנם אף מספר קווי מוצרים המכילים שמן זית כמרכיב פעיל עיקרי. שמן זית הוא גם מרכיב חשוב במשחות המכילות בנוסף שעווה ודבש דבורים אשר נימצאו כיעילות לטיפול בפיטריאזיס, שפשפות, פטרת, פריחת חיתולים, פסוריאזיס, אקזמה פיזורות וטחורים. כמו כן מסתמן כי שמן הזית הוא בעל פעילות אנטי-בקטריאליות כנגד סטפילוקוקוס אוראוס וקנדידה אלביקנה.

שמן זית במוצרי הקוסמטיקה הטבעיים של לבנדר

שמן זית הוא מרכיב מרכזי בלבנדר בסבונים המוצקים והנוזליים המיוחדים שלנו תוך שימוש במלוא תכונותיו המצוינות של שמן זית. שמן הזית הוא גם מרכיב מרכזי מאוד בסדרת המוצרים שלנו לטיפוח הפנים הכולל סבון פנים, קרם פנים, קרם טיפולי לשפתיים ולעיניים ועוד. שמן הזית בו אנו משתמשים הוא שמן זית איכותי ביותר הנרכש רק מבעלי מטעי זיתים קרובים לנו שאנו יכולים לעקוב ולהכיר את תהליך גידול הזיתים ולהבטיח שהשמן בו אנו עושים שימוש הוא שמן זית כתית מעולה. (יש בארץ בעיה גדולה במציאת ספקים איכותיים שלא מערבבים את השמן זית עם שמנים אחרים זולים בהרבה).

כתיבת תגובה

האי מייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים*

חשוב לנו שתדעו

לבנדר קוסמטיקה טבעית מייצרים קוסמטיקה טבעית ברישיון משרד הבריאות ותנאי GMP לקוסמטיקה

אנחנו מייצרים ברישיון
משרד הבריאות
ובאיכות עולמית לפי
תקן תנאי יצור נאותים
ובפיקוח מכון התקנים

לבנדר, מייצרים קוסמטיקה טבעית בעבודת יד מוקפדת בבית המלאכה שלנו בפרדס-חנה תוצרת ישראל

כל המוצרים מיוצרים
בישראל בבית המלאכה
שלנו בפרדס חנה
בעבודת יד מוקפדת
עם שמן זית ישראלי

לבנדר, מייצרים קוסמטיקה טבעית ושומרים על בעלי החיים

משתמשים רק בחומרי
גלם טבעיים ומוכרים
שנים רבות כבטוחים
לשימוש בכל רחבי העולם, ללא ניסויים בבעלי חיים

ובמקסימום בטיחות

לבנדר מייצרים רק קוסמטיקה 100% טבעית

לבנדר מייצרת אך ורק
קוסמטיקה 100% טבעית
נקייה מכימיקלים, משמרים,
תוצרי נפט, חומרי ריח
סינטטיים. רק טבעי עבורך!

לבנדר מייצרת קוסמטיקה אקולוגית ללא אריזות חיצוניות ועם אריזות מחומרים קלים למיחזור

לבנדר מייצרת קוסמטיקה אקולוגית ללא אריזות
חיצוניות למוצרים,
אריזות מתמחזרות ושפכים טובים לסביבה

רבים ממוצרי לבנדר הם קוסמטיקה טבעונית ועומדים בתקן ויגן פרינדלי ישראל

שומרים על בעלי החיים-
רוב המוצרים שלנו
טבעוניים לחלוטין
בפיקוח ויגן פרנדלי

חיוב מאובטח ובטוח בכרטיס אשראי
Scroll To Top דילוג לתוכן Sidebar