שמן ארניקה לעיסוי מפרקים
שמפו טבעי ג’ל משמן זית
שמפו ארגן לחיזוק שורשי השיער
סרום טיפולי לחיזוק שורשי השיער
מוצרים לשיער – ראש שקט להיגיינת השיער
קרם לחות לשיער מתולתל
סרום משקם וטבעי לשיער
שמפו מוצק טיפולי משמן זית
דאודורנט טבעי ללא אלומיניום סטיק לבנדר רוזמרין
דאודורנט טבעי ללא ריח
דאודורנט קרם טבעי ללא אלומיניום – לבנדר רוזמרין
שמן רוזמרין טהור הוא סוד החיוניות וההתחדשות של הטבע – מעורר זרימת דם מקומית, מחזק את סיב השערה וזקיקי השיער ומעניק לעור רעננות מטהרת. כאן ריכזנו עבורך את מגוון הסבונים, השמנים והתכשירים המבוססים על סגולותיו המופלאות, כולם פרי פיתוח וייצור עצמי מנוסה מאז 2007 מ-100% רכיבים טבעיים. רוצה לגלות את כל היתרונות הבריאותיים ומגוון השימושים של שמן הרוזמרין לבריאות הקרקפת והעור? המאמר המקצועי המלא מחכה לך בתחתית העמוד.
שמן רוזמרין טבעי – עוצמת הצמיחה, החיוניות והריכוז מהטבע
שמן אתרי רוזמרין – Rosemary (שם מדעי: Rosmarinus Officinalis)
רוזמרין משתייך למשפחת השפתניים. רוזמרין הינו שיח רב-שנתי ירוק-עד בעל עלים מחטניים, באורך 2-4 ס”מ, שצבעם ירוק כהה בצדם העליון ולבן-אפרפר בצדם התחתון. פריחת הרוזמרין היא באביב ובמגוון צבעים: תכול, לבן, סגול או ורוד. הרוזמרין יכול להתנשא עד לגובה של 1.5-2 מטר. בישראל הוא נפוץ ביותר כצמח נוי, בין השאר בשל עמידותו הגבוהה של הרוזמרין ליובש ולזיהום אוויר. שמן רוזמרין טהור המופק מפרחי ועלי צמח הרוזמרין. מעולה לשימוש בבית, לטיפוח העור, דחיית חרקים, המרצת זרימת הדם ועוד ולכן בלבנדר קוסמטיקה טבעית משתמשים בו למוצרים רבים.
שמן אתרי רוזמרין – שימושים רבים ומגוונים
- בבישול – מוספים ענפי ועלים של הרוזמרין לתבשילי בשר ותפוח אדמה.
- רוזמרין בחומר משמר – בעבר, קודם להמצאת המקרר, ניצלו את תכונותיו האנטיבקטריאליות של הרוזמרין לשימור בשר, הדבר נעשה ע”י שפשוף הצמח בבשר. בזמן מלחמת העולם השנייה,השתמשו בבתי חולים בתכונותיו המחטאות, ותלו את ענפיו על הקירות.
- גירוש שדים וטיהור – בנוסף השתמשו בו לגירוש שדים, חלומות רעים ולסילוק מזיקים. אפילו הרמב”ם הזכירו בכתביו כ”מטאטא גן העדן”.
- ברפואה הביתית – עממית נחשב הרוזמרין לאחד הצמחים הקלאסיים לטיפול בחולשה כללית וכתרופה מסורתית למניעת הידבקות בכינים. אבקת הרוזמרין (אחרי ייבושו וטחינתו) משמשת לעצירת דימום וכחומר אנטיספטי, על ידי זרייתה על הפצע הפתוח.
- רוזמרין בתה – תה הרוזמרין (חליטת הנצרים, הפרחים והעלים) משמש להרגעה ומועיל לשינה רגועה. משכך כאבי ראש ומיגרנות. עוזר כנגד תשישות כללית וחולשה של מחזור הדם המתבטאים בלחץ דם נמוך וליקויים בזרימת הדם. מחזק שרירים, עוזר בבעיות עיכול. בנוסף הוא משפר את הזיכרון ותורם לצלילות המחשבה.
- הגיינת השיער והרחקת כינים – שטיפת הראש והשיער בחליטת רוזמרין תפחית את ההפרשה השומנית מהקרקפת ותטיב עם הסובלים מעור קרקפת שומני וקשקשים ונשירת שער. השימוש הקלאסי ברוזמרין הינו כטיפול נגד ולמניעת הדבקות מכינים.
מה היתרונות של שמן רוזמרין לשיער?
התרומה של שמן רוזמרין לשיער ולבריאותו ידועה כבר שנים רבות. עם זאת, בשנים האחרונות הוא זוכה לפופולריות רבה, במיוחד בתחום הטיפוח הטבעי של השיער והקרקפת. התוצאות המצוינות של שימוש בצמח רוזמרין, סגולות הריפוי והזמינות הגבוהה שלו, הפכו אותו לרכיב קבוע במוצרים טבעיים לשיער.
מהו שמן רוזמרין?
שמן רוזמרין מופק מעלי רוזמרין (Rosmarinus officinalis), צמח ים תיכוני ארומטי הידוע בשימושיו הקולינריים והרפואיים. השמן מיוצר באמצעות זיקוק של עלי הרוזמרין בעזרת קיטור, תהליך שבסופו מתקבלת תמצית בעלת ארומה עזה, השומרת על התכונות המועילות של הצמח באופן המרוכז ביותר.
4 יתרונות של שימוש בשמן רוזמרין לשיער
שמן רוזמרין לשיער מכיל מגוון רחב של חומרים פעילים נוגדי חמצון, אנטי-פטרייתיים ואנטי-בקטריאליים, כמו לינאלול, קמפור ופינין. התכונות הללו הן אלה שהופכות את השמן ליעיל כל כך בטיפוח השיער ובשמירה על נקיונו ובריאותו. הנה כמה מהיתרונות המשמעותיים שלו:
- מעודד צמיחת שיער – טיפוח שיער הראש עם שמן רוזמרין לצמיחת שיער, מניב תוצאות מוכחות. במחקר שפורסם בכתב העת Phytotherapy Research, נמצא כי שימוש בשמן רוזמרין במשך שבעה חודשים הוביל לשיפור משמעותי בצמיחת השיער, בהשוואה לטיפול בשמן פלצבו. החוקרים סברו כי השפעה זו נובעת מיכולתן של שמן הרוזמרין להגביר את זרימת הדם בקרקפת, ובכך לספק יותר חמצן וחומרי הזנה לזקיקי השיער.
- מצמצם נשירת שיער – אנשים רבים ממליצים על שמן רוזמרין לנשירת שיער. מרכיבים פעילים הנמצאים בשמן, כגון קרנוזול וחומצת רוזמרין, מעכבים את פעילות האנזים המקושר לדילול והתקרחות השיער. כך הוא תורם לשמירה על שיער בריא וחזק.
- משפר את בריאות הקרקפת – התכונות האנטיספטיות והאנטי-דלקתיות של השמן, הופכות אותו לבחירה מצוינת לטיפול בבעיות קרקפת שכיחות, כגון קשקשים, גרד ודלקות. שמן הרוזמרין מסייע באיזון ייצור החלב בקרקפת, מנקה את נקבוביות העור ומונע הצטברות של חיידקים ופטריות העלולים לגרום לגירויים ולדלקות.
- משפר את הברק והמרקם של השיער – השמן מזין ומחזק את סיבי השיער, ובכך תורם למראה שיער בריא ומלא ברק. הוא יוצר ציפוי מגן סביב כל סיב שיער, מה שמפחית את שבירתו ומגן עליו מפני נזקים הנגרמים מחום, קרינה וזיהום סביבתי. שימוש קבוע בשמן רוזמרין מסייע לשיער להיות רך, גמיש וקל יותר לעיצוב.
איך להשתמש בשמן רוזמרין לשיער?
ישנם כמה אופנים בהם ניתן להשתמש בשמן רוזמרין לשיער. יש לזכור שכמו כל שמן אתרי, גם שמן רוזמרין הוא מרוכז ביותר, לכן חשוב לדלל אותו לפני השימוש בעזרת חומרים אחרים. הנה כמה מהשיטות הנפוצות ביותר לשימוש בשמן:
- דילול בשמן ועיסוי הקרקפת – הדרך הפשוטה והיעילה ביותר להשתמש בשמן היא על ידי עיסוי הקרקפת באופן ישיר. יש למהול 2-3 טיפות רוזמרין ב-1 כף שמן בסיס (שמן נשא), כגון שמן קוקוס, שמן זית או שמן שקדים. את התערובת מורחים ישירות על הקרקפת ומעסים אותה בעדינות במשך מספר דקות, תוך הקפדה על פיזור אחיד. משאירים את השמן על הקרקפת במשך 30 דקות עד מספר שעות, על מנת שהחומרים הפעילים יחדרו לתוכה היטב. לאחר העיסוי חופפים את השיער בשמפו טבעי עדין. כדי לקבל תוצאות מיטביות, חוזרים על הטיפול 2-3 פעמים בשבוע.
- הכנת מי רוזמרין וריסוס השיער – עוד דרך קלה ומהירה להשתמש בשמן רוזמרין היא להכין בעזרתו ספריי לשיער. ממלאים בקבוק ריסוס במים, מוסיפים כמה טיפות של השמן ומרססים על שיער יבש או רטוב לכל אורכו. את הפעולה הזו ניתן לבצע בנפרד או בנוסף על עיסוי הקרקפת.
שימוש במוצרי טיפוח עם שמן רוזמרין
אפשר ליהנות מהיתרונות הרבים של השמן גם באמצעות שימוש בתכשירים טבעיים ואיכותיים שמכילים אותו.אחד התכשירים המומלצים ביותר הוא קרם ומסכה טבעית לשיער על בסיס שמן קוקוס, שמתאים במיוחד לשימוש יום יומי למתולתלות לצורך עיצוב השיער וכן כמסכה שמעניקה הזנה עמוקה לשיער יבש ופגום. גם שמפו מוצק או נוזלי המכיל שמן רוזמרין מועיל לבריאות השיער והקרקפת.
טיפול בכינים
בשימוש נכון, שמן רוזמרין יכול לסייע בהרחקה של כינים מהשיער. בגלל שהוא מאד עוצמתי ומרוכז, חשוב לא להשתמש בו באופן ישיר על העור. הדרך הטובה ביותר לעשות זאת היא לדלל אותו בשמן בסיס ולעסות בעזרתו את השיער כולו בכל בוקר.
לבנדר קוסמטיקה טבעית – שמן רוזמרין איכותי לטיפוח השיער
אנחנו ב”לבנדר קוסמטיקה טבעית” מכירים מקרוב את התכונות הנהדרות של שמן הרוזמרין בכל מה שקשור לטיפוח, חיזוק, ניקוי ושיקום השיער ובכל הנוגע אל רוקחות טבעית. לכן חשוב לנו לספק לכם שמן איכותי, טבעי, טהור ומרוכז ברמה הגבוהה ביותר, ללא חומרי ריח סינטטיים. שימוש עקבי וסבלני בשמן, בשילוב עם תזונה מאוזנת ובריאה והגיינת שיער נכונה, יעלה את הסיכוי להצלחת הטיפול. בשל היעילות הגבוהה שלו, בחרנו לשלב אותו גם בסרום הטיפולי שלנו לחיזוק שורשי השיער.
נוסף על טיפוח השיער, שמן רוזמרין לשיער שלנו מתאים לעיסוי שרירים תפוסים אחרי דילול בשמן זית, וכן לשימוש במבער שמנים לצורך הרגעה והקלה על כאבי ראש. ניתן להזמין אותו מהאתר עד הבית בלחיצת כפתור, וליהנות מיתרונותיו המשמעותיים בכל עת. אם יש לכם שאלות נוספות לגבי שמן רוזמרין והשימוש בו, אתם מוזמנים ליצור איתנו קשר בצ’ט, בטלפון 077-2127172
מחקרים רפואיים – שמן אתרי רוזמרין
קונטראינדיקציות – תה הרוזמרין ממריץ עד כדי כך, שיש להיזהר מלתת אותו לסובלים ממחלת האפילפסיה או יתר לחץ-דם.
מיצוי הרוזמרין מהווה מקור עשיר לחומצה קרנסונית (Carnosic Acid) ותוצר החימצון שלה קרנוסול (Carnosol). תרכובות בעלות תכונות אנטי-אוקסידנטיות, אנטי-דלקתיות ואנטי-קרצינוגניות פעילות. מחקרים הראו פעילות אנטי סרטנית[6]. ותמיכה בפעילות של ויטמין D כנגד תאים סרטן[7,8]. מחקרים עם הקרוסנול, הראו פעילות מוכחת נגד וירוס HIV, בריכוזים שלא מזיקים לתאים הבריאים [9].
שמן אתרי רוזמרין פעילות
לשמן האתרי המופק מהרוזמרין שימושים בתעשיות התמרוקים והתרופות. בקוסמטיקה וברוקחות הטבעית של לבנדר הוא משמש בסבונים, קרמים, דאודורנטים ובתכשירים לשיער בשל היותו דוחה כינים. הרוזמרין, כמו גם מיני מרוות שונות, נחשבו בתרבויות שונות לצמחים המסייעים לשיפור הזכרון, ומונעים איבוד זכרון. מייחסים פעילות זו לפלבנואידים שהם נוגדי חמצון, מגינים על קרומי התאים מפני הרס העלול להיגרם על ידי הרדיקלים החופשיים, ומאפשרים זרימה תקינה של דם אל תאי המוח.
כל הכתוב באתר על דעת הכותבים ומיטב ניסיונם ואינם תחליף לחוות דעת רפואית.
מקורות
- [1] – “רוזמרין רפואי” – וויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית,
- [2] Wikipedia, the free encyclopedia. “Rosemary”
- [3] Angioni A. Barra A. Ceretti E. et al. “Chemical Composition Plant Genetic Differences, Antimicrobial and antifungal Activity Investigation of the Essential Oil of Rosmarinus offSicinalis” L. J. Agaric. Food Chem. 2004, 52; 3530-3535.
- [4] Schulz JM. and Hermann K. “Occurrence of Hydroxybenzoic acid and Hydroxycinnamic Acids in Spices.IV Phenolics of Spices.” Z. Lebensm. Unters. Forsch. 1980, 171: 193-199.
- [5] Rosemary leaf in; Bradley P. British Herbal Compendium Vol. 2 2006, British Herbal Medicine Association, Bournemouth, p. 333-338.
- [6] Cancer Lett 2001 Sep 10;170(1):33-9.
- [7] Danilenko M, Wang Q, Wang X, et al. “Carnosic acid potentiates the antioxidant and prodifferentiation effects of 1alpha,25-dihydroxyvitamin D3 in leukemia cells but does not promote elevation of basal levels of intracellular calcium”. Cancer Res. 2003 Mar 15;63(6):1325-32.
- [8] Danilenko M, Studzinski GP. Enhancement by other compounds of the anti-cancer activity of vitamin D(3) and its analogs. Exp Cell Res. 2004 Aug 15;298(2):339-58.
- [9] Oluwatuyi M, Kaatz GW, Gibbons S. “Antibacterial and resistance modifying activity of Rosmarinus officinalis”. Phytochemistry. 2004 Dec;65(24):3249-54.
