Club Member? הטבות ממתינות לך. להרשמה/התחברות

שמן אתרי לבנדר

שמן אתרי לבנדר תכונות ושימושים

על תכונות שמן אתרי לבנדר והשפעתו על הגוף והנפש


בוודאי לא תופתעו לשמוע שאנו חושבים כי שמן אתרי לבנדר הוא השמן הראשון במעלה מבין השמנים הטהורים. זהו שמן עדין מאוד בעל ניחוח נעים ורך, עצמתי מאוד ובעל איכויות טיפוליות רבות מספור וייחודי בין השמנים האתריים מכיוון שניתן להשתמש בו ישירות על הגוף (ללא דילול) והוא מתאים לשימוש מגיל הינקות.

שמן אתרי לבנדר לרכישה

על מנת להפיק את השמן משתמשים רק בפרחיו של הצמח והם עוברים תהליך של אידוי שבסופו מתקבל שמן לבנדר טהור כאשר על מנת להפיק ליטר אחד של שמן נדרשים כ- 200 ק”ג פרחים שנקטפים במועד הקצר של שיא פריחתם.  צמח הלבנדר שכיח בעיקר באירופה, שם הוא גדל בר באיזורים ההרריים וגם מגודל בצורה מסחרית. הפרח השכיח באיזור ההררי בפרובנס נקטף עם שחר בקטיף ידני ונחשב למשובח מכולם. בארץ ניתן לראותו בחלקים הגבוהים והקרים יחסית – סביב ירושלים, הכרמל והגליל.

תיאור: צמח ריחני שגדל עד לגובה של כמטר אחד בעל עלים צרים בגוני ירוק –אפור עם פרחים כחולים סגלגלים. הפריחה בקיץ. קיימים מינים רבים של לבנדר. בתחום הטיפול והקוסמטיקה משתמשים בעיקר בלבנדר אנגלי.

שמו של השמן בלטינית Lavender (Lavandula Angustifolia) Oil סימונו ברישום החומרים INCI

שימושים בשמן אתרי לבנדר

מגוון השימושים בשמן הלבנדר כמעט אינסופי. זהו שמן שאנשים בכל מקום ובכל גיל מתחברים אליו בקלות, וזאת כנראה בזכות ריחו הנעים והעובדה הלא פחות חשובה שבין תכונותיו הוא משרה רוגע. מטפלים מודעים לתכונותיו הרפואיות הרבות ולעוצמתו הרבה ביכולת ריפוי הגוף והנפש.

השפעות פיזיות ורגשיות של שמן אתרי לבנדר

במישור הפיזי הוא מחטא, מייבש, מרגיע, מוריד אדמומיות מהעור ומדלקות. יעיל להרגיע כל מכה, חבלה, שריטה, עקיצה או כווייה. מתאים לשימוש במצבים של: נפיחות, אודם, תפרחת חיתולים, אקנה. מקל על תסמיני נשימה, על קשיי עיכול, עוצר דימום, מכווץ רקמות, עוזר בריפוי פצעים.

במישור הנפשי והרגשי אנחנו ממליצים על שימוש בשמן בכדי לשחרר מתחים ולהפחית לחץ. שמן לבנדר עוזר להוריד עומס פיזי ורגשי, מייצב, מרגיע ומאזן רגשית. השמן מתאים מאוד לאנשים רגשניים, או לתקופות שכאלו בחיינו. שמן לבנדר מרגיע מחשבות טורדניות המביאות לכאבי ראש, ומחזק את החיוניות ואת האנרגיה שלנו. הוא גם מעודד ומרומם מצב רוח רע, ומפיג כעסים.

המלצות לדרכי שימוש לשמן אתרי לבנדר

שמן אתרי לבנדר הוא אחד השמנים העדינים ביותר הנמצאים בשימוש הקוסמטיקה והטיפול, ולכן הוא מתאים גם לנשים הרות ומיניקות וגם לתינוקות וילדים.

ההמלצה שלנו היא שבמידה ויש ספק באיזה שמן אתרי כדאי להשתמש – לבנדר הוא בחירה טובה. מוצרי קוסמטיקה טבעיים לבנדר קוסמטיקה טבעית

כפי שהזכרנו, הלבנדר הוא אחד מהשמנים האתריים העדינים ביותר וניתן להניחו ישירות על פצע פתוח וישירות על העור ללא צורך בדילול. (זהו השמן האתרי היחיד המומלץ על ידנו לשימוש ללא דילול)

כאמור, סגולותיו של שמן לבנדר נרחבות כל כך עד שהוא ידוע כשמן “עזרה ראשונה” ולכן מומלץ להחזיק בקבוק שמן בכל בית! זה הזמן להזכיר שאם השמן מאוחסן בצורה ראויה הוא ישמר לאורך זמן.

מומלץ להדיף במבער כעזרה לנדודי שינה, וכהכנה לשינה בחדרי הילדים.

בתקופת הקיץ, ניתן להדיף במבער והוא יסייע בדחיית חרקים. ניתן גם למרוח על הרגלים (טיפות בודדות כמובן) במקרה של מכת פרעושים, ואם כבר נעקצת – ניתן למרוח ישירות על העקיצה להרגעה.

ניתן לטפטף טיפה על כרית להרגעת העינים או על כרית מלח/כוסמת שמחממים לפני השינה – לשינה נינוחה.

מתאים מאוד לבני גיל הזהב (יכול לעזור לשיפור השינה, ותחושת הערך העצמי) מצויין לערבב בשמן בסיס ליצירת שמן עיסוי לגוף וגם לפנים.

שמן אתרי לבנדר במוצרי לבנדר

שמן אתרי לבנדר ומוצרים עם שמן אתרי לבנדר טהור

דאודורנט טבעי – סטיק לבנדר רוזמרין

דאודורנט סטיק טבעי וטבעוני ללא אלומיניום בניחוח נפלא של לבנדר רוזמרין (מתאים גם לגברים), מונע את
49.00

קרם גוף טבעי לבנדר

קרם גוף מרגיע להזנה נפלאה של העור בלחות.  הקרם מתאים לכולם לשימוש יומיומי מהנה, על
59.00169.00

שמן גוף טבעי לבנדר

שמן גוף המעניק לחות ורכות לעור, מכיל שמנים צמחיים טהורים ומבוסס על שמן אתרי לבנדר
45.00

שמן לבנדר

שמן אתרי טהור לבנדר לטיפול וטיפוח העור, להוספה לשמן עיסוי ולמבער. מתאים לטיפול בפגיעות, כוויות
35.00

אנו משתמשים בשמן אתרי לבנדר בסבונים המוצקים ובסבונים הנוזלים ואפילו בדאודורנטים בזכות תכונותיו האנטיבקטריאליות והנעימות שהוא משרה.

היותו אהוב על רבים, והיכולת שלו להעצים שמנים אחרים, מביאים אותו להיות נוכח כמעט בכל הקרמים שלנו. יש לנו קרם גוף עדין במיוחד עם שמן אתרי לבנדר (בלבד), בו הניחוח מועצם והחוויה למשתמש מביאה מתכונותיו של השמן. הקרם הוא מתאים לכל סוגי העור, בדגש על עור שניזוק מפגעי השמש. לאחרונה הוצאנו גם קרם ידיים בניחוח לבנדר בבקבוק לחיץ (בקרוב יהיה ניתן לרכוש אותו גם באתר, וכרגע הוא זמין בבית לבנדר). כמו כן ניתן להשיג אצלנו שמן אתרי לבנדר טהור לשימוש במבער או לעיסוי.

שמן לבנדר מתחבר היטב עם שמני גרניום, פצ‘ולי, נרולי, רוזמרין ושמנים אתרים נוספים. אנחנו מזמינים אתכם לבקר אותנו ולהתרשם ממגוון הריחות, כך שתוכלו לשלב יחד את הניחוח המותאם להעדפותיכם. ואנחנו כמובן נשמח לעזור ולהמליץ מתוך הנסיון שלנו בשיחת טלפון או בפגישה בבית לבנדר.

נכתב ע”י – טלי מצליח

כל הכתוב באתר על דעת הכותבים ומיטב ניסיונם ואינם תחליף לחוות דעת רפואית.

כתיבת תגובה

האי מייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים*

חשוב לנו שתדעו

אנחנו מייצרים ברישיון משרד הבריאות ובאיכות עולמית לפי תקן תנאי יצור נאותים ובפיקוח מכון התקנים

כל המוצרים מיוצרים בישראל בבית המלאכה שלנו בפרדס חנה בעבודת יד מוקפדת עם שמן זית ישראלי

משתמשים רק בחומרי גלם טבעיים ומוכרים שנים רבות כבטוחים לשימוש בכל רחבי העולם, ללא ניסויים בבעלי חיים ובמקסימום בטיחות

לבנדר מייצרת אך ורק קוסמטיקה 100% טבעית נקייה מכימיקלים, משמרים, תוצרי נפט, חומרי ריח סינטטיים. רק טבעי עבורך!

לבנדר מייצרת קוסמטיקה אקולוגית ללא אריזות חיצוניות למוצרים, אריזות מתמחזרות ושפכים טובים לסביבה

שומרים על בעלי החיים- רוב המוצרים שלנו טבעוניים לחלוטין בפיקוח ויגן פרנדלי

סל קניות
Sidebar
דילוג לתוכן