ערכת שמנים אתריים להרגעה
שמן אתרי ילנג ילנג
דאודורנט ספריי לאישה Ylang Ylang
שמן אתרי ילנג ילנג טהור מכונה בעולם הבוטני “פרח הפרחים” – תמצית אקזוטית מופלאה המצטיינת באיזון הפרשת הסבום בעור, בהחזרת הברק והחיוניות לשיער ובהשקטת מתחים גופניים ונפשיים. כאן ריכזנו עבורך את המוצרים שלנו, כולם פרי פיתוח וייצור עצמי מנוסה מאז 2007 מ-100% רכיבים טבעיים ונקיים. רוצה לגלות את סודות הילנג ילנג לאיזון העור, לרוגע ולחושניות ואת המחקרים המדעיים אודותיו? המאמר המקצועי המלא מחכה לך בתחתית העמוד.
שמן אתרי ילנג ילנג: “פרח הפרחים” לאיזון עור הפנים, טיפוח השיער ושלווה חושנית
שמן אתרי ילנג ילנג (Cananga odorata), המופק בזיקוק קיטור של פרחי העץ הטרופי הצהובים והמרשימים, מכונה באינדונזית “פרח הפרחים”. במשך מאות שנים נחשב פרח זה לאוצר בוטני בתרבויות המזרח, ושימש בטקסי כלולות, בטיפוח שערן של נשות האצולה ובהרגעת הגוף והנפש.
ייחודו הדרמטולוגי של הילנג ילנג טמון בהרכב מורכב ועשיר של ססקוויטרפנים, אסטרים ופנולים טבעיים – ביניהם לינלול (Linalool), גרניול (Geraniol), בנזיל אצטט ו-גרמקרין-D (Germacrene-D). שילוב בוטני סינרגטי זה מעניק לו תכונות אנטי-ספטיות, יכולת ייחודית לוויסות סבום (שומניות העור), כושר הזנה והחייאה לסיב השערה, לצד השפעה נוירו-ביולוגית מוכחת על הרגעת מערכת העצבים והתעוררות חושנית.
מאז שנת 2007, אנו ב”לבנדר קוסמטיקה טבעית” חוקרים, מפתחים ורוקחים מוצרים מ-100% רכיבים טבעיים. שמן הילנג ילנג תופס מקום של כבוד במוצרי הפנים, בתכשירי השיער והקרקפת ובתערובות הארומתרפיות שלנו.
להלן עמודי התווך של סגולותיו הטיפוליות, המגובים במחקרים מדעיים עדכניים:
1. איזון סבום (ויסות שומניות) וטיפוח עור הפנים
נשים רבות מתמודדות מגילאי 25 ומעלה עם עור מעורב – שילוב של אזורים שומניים (אזור ה-T) לצד יובש בלחיים:
• ויסות טבעי של בלוטות החלב: שמן ילנג ילנג ידוע כאדפטוגן דרמטולוגי המסוגל לאזן את ייצור השומן בעור: להפחית הפרשת יתר בעור שמן ונוטה לפצעונים, ומנגד לעודד ליפידים חיוניים בעור יבש ומיובש.
• החלקת מרקם והרגעת אדמומיות: תכונותיו האנטי-בקטריאליות והאנטי-דלקתיות מסייעות בשמירה על נקבוביות נקיות, מפחיתות נטייה לפגמי עור ומעניקות לפנים גוון אחיד, חלק וזוהר.
סימוכין מדעיים:
• סקירה מדעית מקיפה על ההרכב הפיטוכימי, הפעילות הביולוגית והאיזון הדרמטולוגי של שמן Cananga odorata:
Tan LT, Lee LH, Yin WF, Chan CK, Abdul Kadir H, Chan KG, Goh BH. Traditional Uses, Phytochemistry, and Bioactivities of Cananga odorata (Ylang-Ylang). Evid Based Complement Alternat Med. 2015;2015:896314. doi: 10.1155/2015/896314. Epub 2015 Jul 30.
2. חיזוק שורשי השיער, שיפור הברק ובריאות הקרקפת
הילנג ילנג הוא אחד הרכיבים המסורתיים והאהובים ביותר לטיפוח שיער שופע ומלא חיוניות:
• המרצת זרימת הדם לזקיקים: עיסוי הקרקפת בשמן נשא המועשר בילנג ילנג מעודד את המיקרו-סירקולציה המקומית, מסייע בהזנת זקיקי השיער ומעודד צמיחה חזקה ובריאה.
• ריכוך סיב השערה ומניעת קצוות מפוצלים: השמן מזין שיער יבש, פגום או צבוע, מפחית שבירות ומחזיר לשיער ברק טבעי ומגע משי מבלי להכביד עליו.
סימוכין מדעיים:
• סקירה אתנו-בוטנית על שימוש בשמן ילנג ילנג לשיקום שיער והזנת קרקפת תוך טיפול בפסואורזיס בקרקפת וקשקשים :
Alam P, Imran M, Ali A, Majid H. Cananga odorata (Ylang-Ylang) Essential Oil Containing Nanoemulgel for the Topical Treatment of Scalp Psoriasis and Dandruff. Gels. 2024 Apr 30;10(5):303.
3. ארומתרפיה להפגת סטרס, הורדת לחץ דם והרגעת מערכת העצבים
עבור נשים המנהלות שגרת יום עמוסה המשלבת עבודה, בית ועומס מנטלי, הילנג ילנג מספק מפלט של שלווה אמיתית:
• הפחתה מוכחת של מדדי סטרס: מחקרים קליניים הוכיחו כי שאיפת שמן ילנג ילנג גורמת לירידה משמעותית ברמות הקורטיזול (הורמון הסטרס), מאטה דופק מהיר ומסייעת בהורדת לחץ דם במצבי חרדה.
• השריית רוגע ושינה איכותית: השפעתו המרגיעה פועלת על המערכת הפארא-סימפתטית, מסייעת בהרפיית שרירי כתפיים וצוואר תפוסים ומכינה את הגוף לשינה רגועה ועמוקה.
סימוכין מדעיים:
• ניסוי קליני מבוקר שבחן את השפעת שאיפת שמן ילנג ילנג על ירידה בלחץ דם, דופק ומדדי מתח נפשי:
Hongratanaworakit T, Buchbauer G. Relaxing effect of ylang ylang oil on humans after transdermal absorption. Phytother Res. 2006 Sep;20(9):758-63
• מחקר קליני על השפעת ארומתרפיה עם ילנג ילנג על הפחתת לחץ דם ודופק:
Jung DJ, Cha JY, Kim SE, Ko IG, Jee YS. Effects of Ylang-Ylang aroma on blood pressure and heart rate in healthy men. J Exerc Rehabil. 2013 Apr;9(2):250-5. doi: 10.12965/jer.130007. Epub 2013 Apr 25.
4. חושניות, ביטחון נשי ועוררות טבעית (אפרודיזיאק)
בדומה ליסמין, הילנג ילנג נודע מזה דורות כאחד ממעוררי התשוקה הבוטניים העוצמתיים ביותר:
• חיבור מחודש לגוף ולרוך: ניחוחו הפרחוני והחושני מסייע בשחרור עכבות, בהפגת מתח רגשי ומועקה, ומאפשר לאישה לפנות מקום לאינטימיות, הקשבה עצמית ועונג.
• איזון תנודות במצב הרוח: השמן מסייע בייצוב תנודות רגשיות הקשורות בעייפות מצטברת או שינויים הורמונליים חודשיים, ומשרה תחושת שמחה, שלמות וביטחון פנימי.
מה מיוחד במוצרים עם שמן אתרי ילנג ילנג של לבנדר קוסמטיקה טבעית?
• 100% רכיבים טבעיים ושמנים טהורים בלבד: בלבנדר אנו משתמשים אך ורק בשמן אתרי ילנג ילנג טהור ומובחר בדרגת זיקוק ראשונה ואיכותית. מאחר שבמוצרים שלנו אין כלל חומרי ריח סינתטיים – תוכלו ליהנות מהניחוח הטרופי האמיתי והעמוק ומפעילות בוטנית שלמה.
• ייצור מקומי בעבודת יד בבית המלאכה: כל המוצרים מיוצרים בעבודת יד מוקפדת בבית המלאכה שלנו בפרדס חנה-כרכור, ברישיון משרד הבריאות ובפיקוח מכון התקנים הישראלי בהתאם לתקני האיכות הבינלאומיים (ISO).
• מוצרים נקיים לחלוטין מכימיקלים: מוצרים נקיים – ללא כימיקלים סינתטיים, ללא חומרים משמרים כלל!, ללא תוצרי לוואי של נפט, ללא סיליקונים, ללא SLS וללא פרבנים – אנו מבוססים על שמנים צמחיים בכבישה קרה, חמאות טהורות ושמנים אתריים בלבד!
• טריות מרבית במנות קטנות: אנו מייצרים את המוצרים שלנו בכמויות קטנות ונותנים למוצרים תוקף של עד 18 חודש מיום הייצור. אנו דואגים להביא את המוצרים כמה שיותר מהר אליכם, כדי שתיהנו מקוסמטיקה טרייה, פעילה ומעולה – ממש כמו אוכל טוב ובריא.
• אחריות אקולוגית: כל המוצרים ללא אריזה חיצונית מיותרת ועם מיכלים מזכוכית או פלסטיק קל למיחזור – עושים את המקסימום לפגיעה מינימלית בסביבה.