X
לכניסה לחשבונך עגלת קניות0 פריטים
עבריתעברית

אסטקסנטין אצה אדומה

הזעה ודאודורנטים חדשות לבנדר כינים ויתושים מוצרי לבנדר כימיקלים בקוסמטיקה חומרי גלם שאלות נפוצות אודות לבנדר מרכז מבקרים טיפול בבעיות עור חיים בריאים טיפוח טבעי לעור מבצע
  • חוות דעתאני משתמשת בסרום לילה וגם בקרם לילה של לבנדר כמה חודשים ואני מאוד מרוצה.סוף סוף אין לי את היובש הזה בפנים ואפשר לחייך בלי להרגיש מתיחה בעור.כל הקרמים שקניתי עד עכשיו לא עשו את העבודה.אני מרוצה ממליצה.זהבה א.
  • חוות דעתהרבה זמן חיפשתי קרם לחות טוב לעור הרגיל טיפה יבש שלי.בהתחלה קניתי את הקרם לחות שמן זית של לבנדר אבל הוא היה לי מעט שמנוני מדי וכבר חשבתי לוותר אבל שבועיים לאחר הקנייה התקשרו אליי מלבנדר לשאול אם אני מרוצה מההזמנה שעשיתי דרך האתר והסברתי את הבעיה.בלי לשאול יותר מדי שאלות הציעו לי להחזיר את המוצר ובמקום שלחו לי את הסרום שממש מתאים לעור שלי ואני כל כך מרוצה. אז השירות הוא מעבר למה שציפיתי והמוצר מתאים לי כמו כפפה ליד.רחל פ.

אסטקסנטין (Astaxanthin) - אצה אדומה - השפעתה המטיבה על הגוף, עור הפנים ומחקרים עדכניים:

לכל מוצרי לבנדר המכילים אצה האדומה ליחצו כאן


כולנו רוצות עור צעיר עם מגע של משי, מתוח וקורן. מה עושים? התשובה היא שימוש בתוסף העל בתחום הקוסמטיקה - אצה אדומה!

אסטקסנטין מגן מנזקי שמש, מונע קמטים, עור יבש, נקודות גיל ונמשים, מחזיר לאחור סימני הזדקנות, בקיצור אסטקסנטין אחד ממונעי החימצון החזקים ביותר שהטבע יכול להציע!
Astaxanthin – מככב ברשימה מפוארת של מחקרים מדעיים שעיניינם יכולתו להגן על העור מהשמש והורדת סימני ההזדקנות.
אסטקסנטין שייך לקבוצת פיגמנטים טבעיים הנקראים קרוטנואידים (carotenoids)   שכבר לפני שנים רבות מדענים גילו אותם כבעלי יכולות מניעת חימצון חזקות ביותר שממש קריטיות לבריאותך.

אסטקסנטין ויכולתו להגן מקרינה

 

Astaxanthin מיוצר רק ע"י מיקרו אצה בשם Haematococcus pluvialis רק כאשר היא מתייבשת ממים מה שמכריח אותה להגן על עצמה מקרינת ה- UV. זהו המכניזם ההישרדותי של האצה כאשר ה- Astaxanthin משמש להגן על האצה מחוסר במזון או מקרינת שמש עוצמתית מידי. זו גם הסיבה שה- Astaxanthin   יכול להגן עליך מקרינה דומה.  בגרף משמאל ניתן לראות את עוצמתה כמונעת חימצון יחסית למונעי חימצון אחרים מוכרים.אסטקסנטין

חברת cyanotech בדקה את עמידות העור לקרינת UVB ו- UVA לפני ואחרי לקיחת astaxanthin. התוצאות הראו שכבר לאחר לקיחת astaxanthin מידי יום למשך שבועיים, נמצא אצל הנסיינים עלייה משמעותית בכמות הזמן הנידרשת לקרני UV לגרום לעורם להיות אדום (להישרף)

אם את/ה פעיל פיזית  את/ה כנראה מבלה הרבה שעות בשמש. השמש הכרחית ובריאה לנו מהרבה בחינות, ויטמין D לשם דוגמא. יחד עם זאת יותר מידי חשיפה לשמש גורמת לנזקים.
אתלטים רבים הנחשפים לשמש ולעיתים מרגישים חולים מכך, מדווחים ש- astaxanthin מאפשר להם להיות בשמש לזמן ארוך יותר ללא תחושת מחלה וללא כוויות משמש דבר שמקטין את הסיכון לסרטן עור. 

אסטקסנטין ואנטי-אייג'ינג

לאסטקסנטין יש יכולת מאוד חזקה לפירוק רדיקלים חופשיים. הרדיקלים החופשיים הם מולקולות או אטומים הנמצאים במצב לא יציב ונוצרים כל הזמן בגוף (חלקם משמשים במנגנונים בגוף)  ובכמות מרובה עם חשיפה לקרינת UV וקרינות אלקטרומגנטיות אחרות. רדיקלים אלו בגלל המצב הלא יציב שלהם נוטים להגיב עם חומרים אחרים בתאים, תגובה זו יכולה לגרום להרס החומרים עימם הם מגיבים כולל רקמות, אינזימים, ואף פגיעה ב- DNA. נזק זה נקרא נזק חימצוני. ע"י פירוק הרדיקלים החופשיים ה-Astaxanthin מגן על התאים והאיברים בגוף מנזק חימצוני. בגרף משמאל ניתן לראות את השיפור במראה העור ובקמטים עם שימוש באצה האדומה יחסית לפלצבו.

מ- 1995 מחקרים מצאו שצריכה של אסטקסנטין גורמת למניעה של הזדקנות העור כתוצאה משמש.האצה האדומה astaxanthin

מחקר מ- 2002 מצא שאסטקסנטין יכול להגן מפני שינויים ב- DNA שנגרמים בגלל חשיפה לקרינת UVA.
ניסויים שנערכו בשנות האלפיים הראו ששימוש באסטקסנטין גרם להפחתה משמעותית בהופעת קמטים כמו גם שמר על מבנה הקולגן בעור כאילו מעולם לא נחשף לקרינה, לעומת קבוצה ללא שימוש באסטקסנטין.
החוקרים סיכמו שהאסטקסנטין "יכול למנוע באופן משמעותי הרס הקולגן בגלל קרינת UV, קמטים, פראוסידציה של ליפידים, כוויות שמש ופגיעות מחשיפה לאור. המחקר גם גילה ש- astaxanthin יכול לשמש כמרכיב מאוד אפקטיבי להבהרת עור. Astaxanthin הוריד את המלאנין ב- 40% וכך הוריד משמעותית את נקודות הגיל החומות והנמשים.
גם לקיחה פנימית של אסטקסנטין נמצאה כמשפרת מאוד את מצב העור.
ביפן ב-2002 מחקר בדק נשים בנות ארבעים שלקחו כל יום אסטקסנטין. התגלה שכבר לאחר שבועיים כמעט מכל כיוון השתפר מצב העור של הנשים, לאחר 4 שבועות היה שיפור משמעותי אפילו יותר. השיפור כלל פחות קווים דקים, יותר לחות, שיפור באלסטיות ובמתיחות של העור, עור חלק יותר, פחות נמשים ופחות שחור מתחת לעיניים. מחקר אירופאי דומה מצאה שיפורים דומים.

מה הופך את האסטקסנטין למיוחד?

אסטקסנטין בעל השפעות רחבות בהרבה מהעור. האסטקסנטין בין היתר:

אסטקסנטין בלבנדר

בלבנדר אנו משתמשים באסטקסנטין טבעי לחלוטין המופק מאצות אדומות הגדלות תחת השמש הישראלית בערבה. לבנדר גאה להשיק סדרת מוצרי קוסמטיקה אנטי-אייג‘ינג המכילים אסטקסנטין. הסדרה כוללת קרם יום, קרם עיניים,  קרם לילה אנטי-אייג‘ינג וסרום לילה אנטי-אייג‘ינג לטיפול בפיגמנטציה, צמצום ומניעת קמטים.

 


מקורות

  1. Kumi Tominaga, Nobuko Hongo, Mariko Karato and Eiji Yamashita, Cosmetic benefits of astaxanthin on humans subjects, Vol. 59, No 1/2012, 43–47.
  2. Dr. Mercola - sunscreen-and-wrinkle-prevention – astaxanthin.
  3. Astaxanthin for EYE health
  4. The Neuroprotective Effect of Astaxanthin
  5. Clinical Trial Indicates Sun Protection from astaxanthin Supplement.
  6. Astaxanthin supplemt (cyanotech)
בניית אתרים  |  קידום אתרים  |  אחסון אתרים